Anasayfa > Öğretmen - Yönetici Hareketlilik Programı > 2.01.03.01.019 - EFQM ve EYS Uygulamaları, AR-GE Çalışmaları, Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketliliği Akreditasyonu Öğretmen Hareketlilik Programı

2.01.03.01.019 - EFQM ve EYS Uygulamaları, AR-GE Çalışmaları, Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketliliği Akreditasyonu Öğretmen Hareketlilik Programı

Programın Yapılacağı Okul: BURSA NİLÜFER Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği MTAL

Program hakkında

  1. Kurumsal performansı geliştirmek ve okulda sürekli iyileştirme kültürünü sürdürmek amacıyla EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) modeli uygulanmaktadır. Okul Ulusal Kalite Hareketi 2021 EFQM mükemmellik ödülü (6 yıldız) ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca EYS (Entegre Yönetim Sistemi) ile de hedeflere ulaşma, İSG ve çevre konularında sistemli çalışmalar ve iyileştirmeler yapılmaktadır.

 

  1. Okul içindeki öğrenciler ve okul dışındaki herkesin fikirlerini projeye dönüştürebileceği, projesini hayata geçirebileceği bir merkez oluşturulmuştur. “Bi’ Fikrim Var” projesiyle elektronik portal üzerinden alınan başvurular değerlendirilir, uygun olanlar desteklenerek Ar-Ge Merkezinde geliştirilir.

 

  1. Otomotiv sektörü ile yapılan protokoller (Oyak Renault, Fiat, Karsan, Akzo Nobel) çerçevesinde atölyeler güncel teknoloji ile donatılmıştır. Oyak Renault ile Juneor Projesi, Fiat ile Fiat proje grubu oluşturularak, ara sınıflardaki öğrencilerimiz fabrika ortamında uygulamalı eğitimlerini almakta, mezuniyet sonrası istihdamları sağlanmaktadır. Sektör temsilcileri ile okul stratejileri belirlenmesinde karar alma ve hayata geçirme aşamasında önerilerinden faydalanılan Danışma Kurulları oluşturulmuştur. (OİB Sürekli Danışma Kurulu, Ar-Ge D.K., Elektrikli Araçlar D.K.)

 

  1. Ulusal Ajans tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu başvurumuz 2021 onaylanmıştır. Her yıl yaklaşık 50 öğrenci 5 ülkede 4-6 hafta sürede staj imkânı sağlanmakta olup ayrıca öğretmen ve yöneticilerde uygun bulunan ülkelerde eğitim alma imkânına sahiptir. Proje Akreditasyon uygulaması 2022 yılı itibarıyla 7 yıl olarak onaylanmıştır.

 

  1. Okulun kurucusu OİB tarafından Motorlu Araçlar Teknolojisi alanına “Elektrikli Araçlar” dalı atölyeleri oluşturulmuştur. Atölye tadilatı, malzeme donatım, Hibrit ve %100 elektrikli araçlarla zenginleştirilmiş olup Hızlı Araç Şarz istasyonu temin edilmiştir. 2021-’22 öğretim yılında öğrenciler uygulamalı eğitimlerine başlamıştır.

Eğitimler; Okul Müdürü diğer Okul yönetimi ve ilgili alan şefleri tarafından verilecektir.

 

Temalar:

  1. Kurumsal gelişim ve performans takip sistemi,
  2. Proje inovasyon fikirlerinin değerlendirilmesi, desteklenmesi,
  3. Sektörle yapılan işbirliklerinin öğrenciye ve diğer paydaşlara etkileri,
  4. Yurt dışında uzun süreli ve sürekli tekrarlanan staj çalışmaları,
  5. %100 elektrikli ve Hibrit araçlar atölyelerinde güncel teknoloji eğitimleri,

 

Kazanımlar:

  1. Uluslararası kalite yönetim sistemleri uygulama süreçlerine ilişkin bilgi sahibi olunacaktır.
  2. Yeni fikirlerin alınması, değerlendirilmesi, Ar-Ge Merkezinde hayat bulması, desteklenmesi, sınai mülkiyet çalışmaları hakkında yöntem öğrenme sağlanacaktır.
  3. Okul-Sektör işbirliği çalışmalarında tarafların karşılıklı kazanımları farklı boyutlarıyla değerlendirilerek, bilgi ve farkındalıklar geliştirilir.
  4. Yer yıl AB projesi yazmak ve onaylanmasını beklemek yerine, süreklilik arz eden yurt dışı eğitimleri erasmus+ akreditasyonu hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
  5. Güncel teknoloji Elektrikli Araçlar eğitim yöntemi ve eğitim ortamı hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

 

Program Tarihi: 28-30.11.2022

Başvuru İçin Giriş Yapınız